© Dirah

erti cinta sejati :'>
Posted on Isnin, 16 Januari 2012 at 12:46 PG.


hey ouls mehhh kite nak share sikett :'> ehem ehem SEJATI atau dalam maksud lain sebenar, betul, tulen, original, true, real and other else -,- So, tentunya tiada sedikit pun ruang kepalsuan untuk singgah ke dalam hubungan korang. Kalau awal awal lagi status diri korang dah dipalsukan, macam mana korang nak pastikan cinta tu jujur buat korang? hm hm yang dah ade girlfriend or boyfriend cakap solo single lagi. whatthe? -,- haha. So sama ada kiteorang kena tipu hidup-hidup persembahkanlah diri kita yang sebenar walau jijik, buruk, hodoh mana pun sebab di situlah kita boleh lihat sejauh mana dia hendak bersama kita. Semua orang buruk pada diri kita sebenarnya itulah yang terbaik untuknyaa. 'Kekuranganmu Menyempurnakan Hidupku' tak gituuu? -,- haha so kalau korang dah buruk, dah tak cantik, dah berkedut,t dah berubann, dah botakk, dah boncitt, dah beranakk 16 orang, dah papa kedana pun, dia tak akan tinggalkan korang. hehe peace (Y)  pada aku cinta sejati bukanlah cinta pada harta, darjat mahupun paras rupa, tapi cinta yang lahir dari dalam hati dan perasaan yang tak boleh di paksa dan di reka :'> korang kalau nak tahu cinta sejati tak semestinya bersatu, kadang-kala cinta memerlukan pengorbanan yang sangat tinggi. Demi si dia korang pasti sanggup buat apa saja, termasuk lepaskan si dia demi mengembirakan hati dia, cinta perlulah dicintai dengan sepenuh hati, pengorbanan perlu di iringi dengan keikhlasan hati yang telus. :'> jadi korang yang masih mencari cinta sejati, carilah dengan akal fikiran serta gerak naluri hati yang kuat, ingat kata hati itu lebih tepat berbanding perasaan, kenapa aku cakap macam ni? sebab hanya kau sahaja tahu apa yang kau nak. Cinta sejati jugak perlukan sifat kecurigaan dan cemburu untuk membuktikan kasih sayang kita pada dia, tanamkanlah 99% kepercayaan kepada si dia dan tanamkan jugak 1% sifat curiga pada pasangan korang ;'> So kita kena ingat, cinta sejati bukan cinta nafsu ! kata orang ikut hati mati, tapi percayalah hati kita lebih tahu apa yang kita nak. aku pasti korang tidak akan menyesal ikut kata hati :)

p/s: so sayangilah orang yang kamu sayang seadanya dan bencilah orang yang kamu benci seadanya kerana orang yang paling kamu sayang akan jadi orang yang paling kamu benci dan orang yang kamu benci akan jadi orang yang paling kamu sayang.